kolejna pychotka
Dzisiaj z uczestnikami robili艣my makaron ze szpinakiem,
SK艁ADNIKI
150 g makaronu
1 艂y偶ka oliwy
2 z膮bki czosnku
艣mietana 18% kwa艣na
szpinak
2 艂y偶ki mas艂a
80 g sera gorgonzola
s贸l, 艣wie偶o zmielony czarny pieprz
PRZYGOTOWANIE
Makaron ugotowa膰 al dente. Do du偶ej patelni wla膰 oliw臋, zeszkli膰 pokrojony na plasterki czosnek.
Doda膰 op艂ukany, szpinak oraz mas艂o. Podgrzewa膰 przez 2 minuty na wi臋kszym ogniu a偶 szpinak zwi臋dnie.
Zmniejszy膰 ogie艅, wla膰 艣mietan臋 i w艂o偶y膰 po艂ow臋 pokruszonego sera gorgonzola, wymiesza膰 z. Delikatnie podgrza膰 i roztopi膰 ser nie zagotowuj膮c. Doprawi膰 艣wie偶o zmielonym pieprzem oraz w razie potrzeby sol膮.
Na patelni臋 doda膰 ugotowany makaron, wymiesza膰 i posypa膰 reszt膮 pokruszonego sera gorgonzola.
Ale mi narobi艂a艣 smaka
OdpowiedzUsu艅Uwielbiam makaron :)
OdpowiedzUsu艅Oj wygl膮da smakowicie :)
OdpowiedzUsu艅