kolejna pychotka

Dzisiaj z uczestnikami robili艣my makaron ze szpinakiem, SK艁ADNIKI 150 g makaronu 1 艂y偶ka oliwy 2 z膮bki czosnku 艣mietana 18% kwa艣na szpinak 2 艂y偶ki mas艂a 80 g sera gorgonzola s贸l, 艣wie偶o zmielony czarny pieprz PRZYGOTOWANIE Makaron ugotowa膰 al dente. Do du偶ej patelni wla膰 oliw臋, zeszkli膰 pokrojony na plasterki czosnek. Doda膰 op艂ukany, szpinak oraz mas艂o. Podgrzewa膰 przez 2 minuty na wi臋kszym ogniu a偶 szpinak zwi臋dnie. Zmniejszy膰 ogie艅, wla膰 艣mietan臋 i w艂o偶y膰 po艂ow臋 pokruszonego sera gorgonzola, wymiesza膰 z. Delikatnie podgrza膰 i roztopi膰 ser nie zagotowuj膮c. Doprawi膰 艣wie偶o zmielonym pieprzem oraz w razie potrzeby sol膮. Na patelni臋 doda膰 ugotowany makaron, wymiesza膰 i posypa膰 reszt膮 pokruszonego sera gorgonzola.

Komentarze

Prze艣lij komentarz