SKŁADNIKI
ziemniaki
mąka pszenna
cebula
jajko
sól
olej roślinny do smażenia
PRZYGOTOWANIE
Ziemniaki obrać i zetrzeć na tarce o małych oczkach bezpośrednio do większej i płaskiej miski. Zostawić je w misce bez mieszania, miskę delikatnie przechylić i odstawić tak na ok. 5 minut.
W międzyczasie odlewać zbierający się sok, delikatnie przytrzymując ziemniaki, nadal ich nie mieszać. Na koniec docisnąć dłonią do miski i odlać jeszcze więcej soku. Dodać mąkę, drobno startą cebulę, jajko oraz dwie szczypty soli.
Spagetti
Makaron,
kukurydza
sos bolonez
Makaron ugotować
sos z kukurydzą wymieszać na ogniu podgrzać
Makaron z sosem
Makaron ugotować
sos bolonez podgrzać na ogniu
sałatka
pomidory, ogórki i ser feta pokroić na kostkę i wymieszać
Dawno nie robiłam placków ziemniaczanych, czas przypomnieć sobie ich smak. ;)
OdpowiedzUsuńPlacki ziemniaczane do tego sos z karczku i surówka. Chyba będzie dziś na obiad!
OdpowiedzUsuń