środa, sierpnia 24, 2022

 Dla ciekawych nowych smaków polecamy  panierowane frytki z cukinii.

Składniki

  • 1 cukinia
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 łyżki mleka
  • 6 łyżek bułki tartej
  • Sól, pieprz
  • 1 łyżeczka oregano
  • Oliwa z oliwek

Sposób przygotowania:

 Cukinie dokładnie myjemy  Następnie odcinamy końcówki i Kroimy  jak na frytki.  Oliwę rozrabiamy  z solą  pieprzem  w jednym naczyniu. W drugim naczyniu wsypujemy bułkę tartą

Najpierw obtaczamy kawałek cukinii w Oliwie  z solą  pieprzem, potem w bułce tartej  i kładziemy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia.  Pieczemy przez ok.20 min.  Podajemy z ketchupem lub ulubionym sosem. Ja robiłam czosnkowy

Sos czosnkowy

2 ząbki czosnku pół szklanki jogurtu naturalnego - 6 łyżek dokładnie mieszamy i polewamy na frytki






4 komentarze:

  1. Widziałam ostatnio ten przepis i w weekend mam zamiar go wypróbować!

    OdpowiedzUsuń
  2. Chętnie sprawdzę, czy i mnie spodobają się smakowo. :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Uwielbiam cukinię, bardzo chętnie spróbuję. Dzięki za pomysł:)

    OdpowiedzUsuń
  4. Jestem bardzo ciekawa tych frytek z cukini.

    OdpowiedzUsuń